tehnicni plini copy header

Tehnični plini

Tehnični plini nas spremljajo na vsakem koraku našega vsakdana. Preverite široko ponudbo tehničnih plinov, ki jo nudimo Istrabenz plini.

tehnicni plini 1

Pod okriljem Skupine SIAD

SIAD je že več kot devetdeset let zanesljiv partner, ki svojim strankam ponuja vrhunsko kakovost tehničnih plinov ter inovativne, učinkovite in prilagojene rešitve. 

Pod okriljem matične Skupine SIAD, smo Istrabenz plini s svojim strokovnim osebjem zavezani, da stremimo k nenehnim izboljšavam produktov in prilagajanju proizvodnim procesom.

Produkti

29 tehnicni plini produkti

Preverite našo široko ponudbo tehničnih plinov.

Stopite v stik z nami

Pridobite več informacij o produktih in storitvah ter si zagotovite ponudbo po vaši meri.

Pošljite povpraševanje

Plini za živila

03 zivilska industrija

Istrabenz plini in Skupina SIAD smo zanesljiv partner pri ponudbi učinkovitih ter inovativnih rešitev uporabe plinov v različnih procesih proizvodnje živil in pijač, za izboljšanje varnosti, trajnosti in kakovosti izdelkov.

Proizvodnja in distribucija plinov ter plinskih mešanic za živilsko industrijo je v družbi Istrabenz plini certificirana v skladu s standardom SIST EN ISO 22000 (Sistemi vodenja varnosti živil).

Plini za živila se uporabljajo za pakiranje v zaščitni atmosferi, ohlajevanje živil, termoregulacijo in zamrzovanje mesnin ter pekovskih izdelkov, proizvodnjo gazirane pijače, aplikacije v vinarstvu.

Preberite več na spletni strani SIAD

Plini za varjenje in razrez kovin

02 varjenje razrez kovin

Istrabenz plini zagotavljamo široko ponudbo plinov, ki zadostijo potrebam najzahtevnejših uporabnikov in specifičnim aplikacijam pri procesih obdelave kovin

Preberite več na spletni strani SIAD

Prenesite brošuro o plinih, storitvah in tehnologijah za varjenje ter razrez kovin

Hladilni plini

Istrabenz plini imamo v ponudbi široko paleto hladilnih plinov za vzdrževanje nizkih temperatur v hladilnih sistemih, klimatskih napravah in toplotnih črpalkah. Na voljo je nabor plinov, ki jih delimo v družine glede na kemijsko sestavo (HFO, HFO MIX, HFC), vrednost GWP in izvor (naravni, sintetični).

Preberite več na spletni strani SIAD

Specialni plini

04 specialni plini

Specialni plini so proizvedeni v Skupini SIAD in se uporabljajo za aplikacije, kjer je potrebna posebna čistost in sestava plinske mešanice, natančna priprava in posebna analiza. 

Specialni plini se uporabljajo v laboratorijske namene, za nadziranje procesa proizvodnje in v določenih proizvodnih procesih. Naša ponudba vključuje čiste in ekstremno čiste pline, procesne pline in plinske mešanice, ki jih pri ACCREDIA Italia akreditirani SIAD-ov laboratorij LAT center No. 143 proizvaja v skladu z ISO 17025 in ISO 17034.

Preberite več na spletni strani SIAD

Prenesite brošuro o specialnih plinih

Medicinski plini

Istrabenz plini smo zanesljiv partner pri oskrbi bolnišnic, zdravstvenih ustanov in drugih odjemalcev z medicinskimi plini.

Proizvodnja medicinskega kisika poteka v Istrabenz plinih v skladu z veljavnim Dovoljenjem za proizvodnjo zdravil, druge medicinske pline pa distribuiramo skladno z veljavnim Dovoljenjem za promet z zdravili na debelo.

Medicinski plini se lahko uporabljajo kot:

  • plini za dihanje,
  • plini za hiperbarične komore,
  • plini za diagnostiko,
  • plini za klinični laboratorij.

Preberite več na spletni strani SIAD

Poročanje o neželenih dogodkih pri uporabi medicinskih plinov

Kontakt za poročanje o neželenih dogodkih pri uporabi medicinskih plinov.

[ farmakovigilanca@istrabenzplini.si ]

Področja uporabe tehničnih plinov

Tehnični plini se uporabljajo v številnih proizvodnih procesih, tako za tradicionalne aplikacije, kot so varjenje, metalurški procesi, medicina, zaščitna atmosfera v živilski in farmacevtski industriji, kot tudi za inovativne aplikacije, kot so čiščenje odpadnih voda, proizvodnja aditivov, rekuperacija ogljikovega dioksida, laserski in drugi procesi razreza materialov, procesi bioplinarn, proizvodnje optičnih vlaken, regeneracije aktivnega oglja in podobno. 

Vsako rešitev, ki jo predlagamo uporabniku, po potrebi preverimo s preizkusi in pilotskimi napravami v postrojenjih uporabnika. S takim načinom si prizadevamo za rešitev po meri, ki najbolj ustreza specifiki proizvodnega procesa uporabnika.

Preberite več o področjih uporabe in aplikativnih tehnologijah na spletni strani SIAD.

Storitve

Pri uporabi naših produktov Istrabenz plini nudimo celoten nabor storitev ter izbiro najprimernejše opreme za varno uporabo plinov in materialov. Naši strokovnjaki v Skupini SIAD razvijajo nove rešitve za uporabo plinov in za njihovo dobavo, ki jo po potrebi prilagajamo vašemu proizvodnemu procesu.

Storitve Istrabenz plinov so:

  • načrtovanje in izdelava sistemov za distribucijo plina na ključ
  • servisiranje in vzdrževanje plinskega distribucijskega sistema: tehnični varnostni pregledi, vzdrževanje naprav za distribucijo
  • usposabljanje, izobraževanje in tehnično svetovanje
  • načini dobave: jeklenke, snopi jeklenk, mobilne in stabilne tlačne posode za shranjevanje plinov v tekoči fazi, “on-site” sistemi
  • daljinski nadzor vsebnosti v tlačnih posodah
  • dobava opreme za varno uporabo plinov

Pomoč in podpora

Poiščite več informacij o tehničnih plinih. Na enem mestu vas čakajo:

Kalkulator za preračun plinskih količin

Imate vse
informacije?

Na voljo smo vam za informacije in pomoč pri uporabi naših produktov.

Vprašajte nas 080 1228