Aplikativne tehnologije

Aplikativne tehnologije

Začetek razvoja novih vrst tehnologije uporabe industrijskih plinov sega v zgodnja 70. leta 20. stoletja, ko so se na severnoameriškem trgu pojavili procesi, kakršni so bogatenje zraka s kisikom v pečeh za taljenje litega železa, uporaba čistega kisika pri čiščenju odpadnih voda z aktivnim blatom ter globoko zamrzovanje živil s tekočim dušikom. V naslednjih letih se je uporaba razširila na mnoge druge procese: raziglevanje gume, kovinsko prepletanje gumijastih cevi, ohlajanje kokil pri ekstrudiranju aluminija, rekuperacija topil s kondenzacijo, termoregulacija, razplinjevanje aluminija, toplotna obdelava, taljenje kositra in cinka in mnogih drugih.

V Istrabenz Plinih na področju novih tehnologij uporabe plinov svoje dolgoletno znanje in kapital povezujemo z italijanskim partnerjem SIAD iz Bergama (Italija).

Da bi našli nove ideje za različne načine uporabe industrijskih plinov, sledimo razvoju proizvodnih procesov na vseh področjih industrijskih vej, znanstveno-raziskovalnega dela, medicinskega sektorja in drugih področjih.

Vsako rešitev, ki jo predlagamo naročniku, preverimo s preizkusi in pilotskimi napravami v postrojenjih uporabnika. S takim načinom utrjujemo medsebojno zaupanje in ustvarjamo partnerski odnos.

Vse navedeno in mnoge reference so dokaz, da smo Istrabenz plini vodilna družba na področju tehnologije uporabe plinov v Sloveniji.

brošura APLIKATIVNE TEHNOLOGIJE

 

Kontakt:

Andrej Dežjot
vodja sektorja Aplikativne tehnologije
Andrej.Dezjot@istrabenzplini.si 
Tel.: 05 66 34 633

 time 415 | cache 7200