ZEMELJSKI PLIN - OBVESTILO O RAZGLASITVI STOPNJE ZGODNJEGA OPOZARJANJA

OBVESTILO O RAZGLASITVI STOPNJE ZGODNJEGA OPOZARJANJA ZADEVA INDUSTRIJSKE ODJEMALCE in NE ZADEVA ZAŠČITENIH ODJEMALCEV ZEMELJSKEGA PLINA (GOSPODINJSKIH IN DRUGIH ZAŠČITENIH ODJEMALCEV)

Spoštovani,

obveščamo vas, da Agencija za energijo z dnem 12. 7. 2022 razglaša stopnjo zgodnjega opozarjanja, kar predstavlja prvo od treh stopenj ukrepov v primeru motenj pri oskrbi s plini.

Po informacijah Agencije za energijo prenos plina do Slovenije trenutno poteka nemoteno, prav tako je nemotena oskrba s plinom v Sloveniji. Kljub temu pa bi lahko v prihodnje, v primeru nižjega pretoka zemeljskega plina iz Rusije, nastopile tudi motnje pri oskrbi z zemeljskim plinom. Ali bodo motnje nastale in v kakšnem obsegu ali trajanju, v danem trenutku ni mogoče z gotovostjo napovedati.

V luči predmetnega obvestila vas pozivamo, da - v smislu priprave na morebitne motnje oskrbe z energijo - preventivno preverite možnost oskrbe oziroma preklopa na nadomestne energente.

Informacije o stanju oskrbe s plini oziroma razglašeni stopnji krize, lahko spremljate tudi na spletni strani Agencije za energijo https://www.agen-rs.si/

 

Arhiv novic
 time 283 | cache 7200