Subvencije Eko sklada občanom Novega mesta za plinske kotle na zemeljski plin

Eko sklad je objavil javni poziv za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb, z namenom zmanjšanja prekomerne onesnaženosti in izboljšanja kakovosti zraka. Javni poziv velja za območja občin s prekomerno onesnaženim zunanjim zrakom z delci PM10, med katera spada tudi Mestna občina Novo mesto.

Med drugim je v upravičene naložbe zajeta tudi vgradnja plinskega kondenzacijskega kotla za centralno ogrevanje starejše stanovanjske stavbe ob priključitvi na distribucijski sistem zemeljskega plina.

Priznani stroški vključujejo nakup in vgradnjo enega plinskega kondenzacijskega kotla na stanovanjsko enoto, predelavo obstoječega ali izdelavo novega sistema za dovod zraka in odvod dimnih plinov ter sanacijo ali izgradnjo dimnika ter električne, strojne in plinske instalacije za potrebe delovanja in krmiljenja sistema ter zagon sistema.

V primeru ukrepa vgradnje plinskega kondenzacijskega kotla za ogrevanje, znaša višina nepovratne finančne spodbude do 50 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 2.000 EUR na vgrajeno napravo.

Zakaj se odločiti za ogrevanje z zemeljskim plinom? Študija ekonomičnosti ogrevalnih sistemov je pokazala, da je to, zaradi cenovne ugodnosti in visoke učinkovitosti, najboljša izbira v investicijo ogrevalnega sistema!

Vabimo vas k pregledu naše akcijske ponudbe PAKETI ENERGETSKIH REŠITEV ZA DOM z odličnimi možnostmi financiranja, veljavne do 31. 12. 2017!

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo na 07 393 40 94.

 

 

Arhiv novic
 time 242 | cache 7200