SKUPINA ISTRABENZ PLINI ODPRLA NOVO POLNILNICO TEHNIČNIH PLINOV V SRBIJI

Skupina Istrabenz plini je bogatejša za novo polnilnico tehničnih plinov v Šimanovcih pri Beogradu. Nova polnilnica prinaša možnost lokalne podpore in distribucije plinov v skladu z evropskimi standardi kakovosti ter priložnost hitrega in učinkovitega odgovora na potrebe kupcev. S pomočjo agentov in strokovnega osebja lahko Istrabenz plini Beograd sedaj tehnične pline dostavljajo po vsej Srbiji.

 

Skupina Istrabenz plini je v Šimanovcih zgradila novo polnilnico in distribucijski center, ki tamkajšnji družbi Istrabenz plini Beograd prinaša možnost lokalne podpore in distribucije plinov ter obenem hitrega in učinkovitega odgovora na potrebe kupcev. S podporo in bogatimi izkušnjami matične družbe SIAD iz Bergama nova polnilnica odraža tehnološko dovršen, sodoben in trajnostno naravnan obrat po evropskih standardih kakovosti.

»Imamo znanje in izkušnje, z novo polnilnico v Šimanovcih pa smo pridobili tudi potrebne kapacitete v tamkajšnjem lokalnem okolju. Na srbskem trgu zaznavamo velik potencial in priložnost, zato verjamem, da bomo s polnilnico pripomogli k razvoju trga tehničnih plinov v Srbiji. Za Skupino Istrabenz plini je to pomemben korak. Tudi v Srbiji bomo svojo rast osnovali na podlagi kakovosti in zanesljivosti,« pravi generalni direktor Skupine Istrabenz plini Aldo Srabotič.

V izgradnjo polnilnice tehničnih plinov je bilo vloženih 16 milijonov evrov, do leta 2023 pa bodo, z namenom razširitve zmogljivosti proizvodnje medicinskih plinov in suhega ledu ter polnilnice utekočinjenega naftnega plina, vloženi še dodatni 4 milijoni evrov.

Slavnostnega odprtja nove polnilnice Istrabenz plinov Beograd se je 23. septembra 2021 udeležila ministrica za trgovino, turizem in telekomunikacije Republike Srbije, Tatjana Matić, ambasador Italije v Beogradu, Carlo Lo Cascio in predsednik Skupine SIAD, Roberto Sestini.

Arhiv novic
 time 238 | cache 7200