Družba SIAD uspešno zaključila prijateljski prevzem družbe Istrabenz plini

Uprava družbe Istrabenz plini obvešča, da je italijanska družba SIAD iz Bergama uspešno zaključila prevzem celotnega, 100-odstotnega deleža v družbi Istrabenz plini.

S širokim prodajnim portfeljem družbe SIAD in njegovo močno povezavo z družbo Praxair, ki je ena izmed vodilnih globalnih ponudnikov tehničnih plinov in plinskih tehnologij, bo družba Istrabenz plini bistveno okrepila svojo tržno pozicijo.

Strateški razlogi družbe SIAD za nakup družbe Istrabenz plini temeljijo na pospešeni rasti in izboljšanem dostopu do novih trgov. SIAD bo imel ključno vlogo v razvojni in proizvodni strategiji družbe Istrabenz plini.

Družba Istrabenz plini bo ohranila svojo identiteto. Uprava družbe se bo osredotočila na rast in razvoj poslovanja, kupcem pa bomo ponudili najsodobnejše tehnološke rešitve pri uporabi tehničnih in energetskih plinov po konkurenčnih cenah.

Obe podjetji se odlično dopolnjujeta, glede tržne prisotnosti v Evropi pa sta komplementarni. S tesnejšim sodelovanjem v prihodnje bodo vzpostavljeni še boljši pogoji za izmenjavo tehničnega in trženjskega znanja. Poslovne dejavnosti družbe Istrabenz plini predstavljajo dobro izhodišče za rast in uvajanje novih dejavnosti na trgih Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije.

 

 

Arhiv novic
 time 66 | cache 7200