Aplikativne tehnologije

Aplikativne tehnologije

Začetek razvoja novih vrst tehnologije uporabe industrijskih plinov sega v zgodnja 70. leta 20. stoletja, ko so se na severnoameriškem trgu pojavili procesi, kakršni so bogatenje zraka s kisikom v pečeh za taljenje litega železa, uporaba čistega kisika pri čiščenju odpadnih voda z aktivnim blatom ter globoko zamrzovanje živil s tekočim dušikom. V naslednjih letih se je uporaba razširila na mnoge druge procese: raziglevanje gume, kovinsko prepletanje gumijastih cevi, ohlajanje kokil pri ekstrudiranju aluminija, rekuperacija topil s kondenzacijo, termoregulacija, razplinjevanje aluminija, toplotna obdelava, taljenje kositra in cinka in mnogih drugih.

V Istrabenz Plinih na področju novih tehnologij uporabe plinov svoje dolgoletno znanje in kapital povezujemo z italijanskim partnerjem SIAD iz Bergama (Italija), preko katerega smo povezani v svetovno znano verigo proizvajalcev tehničnih plinov in tehnologij PRAXAIR iz ZDA.

Da bi našli nove ideje za različne načine uporabe industrijskih plinov, sledimo razvoju proizvodnih procesov na vseh področjih industrijskih vej, znanstveno-raziskovalnega dela , medicinskega sektorja in drugih področjih.

Vsako rešitev, ki jo predlagamo naročniku, preverimo s preizkusi in pilotskimi napravami v postrojenjih uporabnika. S takim načinom utrjujemo medsebojno zaupanje in ustvarjamo partnerski odnos.

Vse navedeno in mnoge reference so dokaz, da smo Istrabenz plini vodilna družba na področju tehnologije uporabe plinov v Sloveniji.

brošura APLIKATIVNE TEHNOLOGIJE

 

Kontakt:

Andrej Dežjot
vodja sektorja Aplikativne tehnologije
Andrej.Dezjot@istrabenzplini.si 
Tel.: 05 66 34 633

 time 412 | cache 7200